Midland

2019-10-25

00:30

Facebook Event

Сектор 909

350

Line Up:

Midland

Ulterior

Што останува да се каже за Midland? Веќе знаете дека тој е на врвот на својата игра, еден од најуникатните артисти во светот на електронската музика.
Со флуидно миксање и беспрекорната селекција на траки бидете сигурни дека ви е загарантирана ноќ што нема да ја заборавите.

Хару Агиус ака Midland за првпат се појавува во 2010 како продуцент на неверојатни клубски хитови и DJ кој вешто спојува најразлични жанрови во неговите сетови, од техно, минимал да се до хаус и диско.
Најголемиот breakthrough го направи во 2016 кога неговиот “Essential Mix” за BBC Radio 1 беше избран за најдобар микс на годината проследен со изданието “Blush” за неговиот лејбл Graded и извонредната трака “Final Credits” која ја именуваа за најдобра песна за 2016 од страна на култната медумска платформа за елекстронска музика Mixmag.
Од тогаш па наваму Midland ја обиколи земјината топка неколкупати настапувајќи во сите релевантни клубови и фестивали.
На 25 Октомври за првпат со настап во Скопје.

Local support: Ulterior

Повеќе: Фејсбук Настан

Сподели со твоите пријатели