Orlando Voorn

2019-10-19

00:30

Facebook Event

Сектор 909

TBA

Line Up:

Orlando Voorn

Alex Acid

Orlando Voorn е еден од првите холандски артисти кој го поврзуваат Детроит и Амстердам во раните 90-ти.
Поранешен DMC шампион во миксање овој исклучителен продуцент е креатор на една од најдобрите детроитски техно траки “Game One” издадена за Metroplex на Juan Atkins.
Со изданија на KMS, Fragile, Rush Hour, Subject Detroit, R & S Records дискографијата на Voorn изобилува со техно и хаус траки кои сеуште се наоѓаат на плејлистите на многу диџеи.
Ветеранот од Амстердам оваа сабота во Сектор 909.

Warm up: Alex Acid

Повеќе: Фејсбук Настан

Сподели со твоите пријатели