Подкаст

Миксови снимени во и за клубот Сектор 909

2019-05-06

Ulterior - Deep & Driving [Studio Mix]

I have been wanting to record a deep and driving mix for a while. Nice slow-burning, stripped down grooves that I rarely get the chance to play in the club, but I think are an important aspect of my musical persona. This mix explores exactly that side of me. I am happy with the result and I hope you will be happy too. Tracklist: 1. Edward - At Ease 2. Brawther - Another Dub 3. Balance Crew - Fla
2019-05-28

Livecast 002: Sasho Uzun

За вториот дел од нашиот Livecast микс серијал го имаме нашиот резидент диџеј Sasho Uzun. Сетот е снимен вечерта кога Сашо загреваше пред SAM од издавачката куќа Delaphine. Enjoy! Tracklist: 1. Kenny Larkin - Butterflies 2. Smallpeople - The Loon’s Groove 3. The Ron Honey Experience - Nitedrive 4. Daniel Bell - Rhodes 2 5. Benjamin Brunn - Stay Hungry Stay Foolish 6. The Persuader - Sun Positio
2019-09-04

Podcast 001: Roberto Bosco

Откако пред некое време го започнавме Livecast серијалот на миксови снимени во Сектор 909, време е да го започнеме и серијалот на ексклузивни миксови снимени за Сектор 909. Прв во редот е Roberto Bosco, кој настапува во петок заедно со DJ Nobu. Повеќе инфо тука. Robeto Bosco е исклучително млад DJ/продуцент кој доаѓа од Салерно, Италија. Сопственик е на дискографската куќа Last Drop Records и e а
2019-10-07

Podcast 002: Wes Baggaley - Winter Club Opening

На 10ти Октомври стартаме зимска сезона. Ништо повеќе не ви кажуваме, освен дека за гостин имаме еден супер лик. Подоле читнете кој е, што е и зошто ни е битен. Покрај интервјуто, Wes склопи супер промо микс во којшто може да чуете траки од Secretsundaze, Louie Vega, Jeff Mills, Derrick Carter, Gemini aka Spencer Kincy, Daniel Bell, Steffi, Virginia, Moodymann… Wes Baggaley е еден шармантен лик
2019-03-25

Livecast 001: San Proper

Livecast е серијал на диџеј сетови снимени во живо во клубот Сектор 909. Серијалот го започнуваме со миксот на кој друг ако не San Proper, снимен на 24ти август 2018 во летниот клуб Сектор 909. Ова е несомено еден од нашите омилени сетови снимени во клубот. Наскоро очекувајте уште миксови од некои од најдобрите вечери во клубот!
2019-06-04

Livecast 003: DJ UX & Soul Case

For the third installment in our series of live recorded mixes we are releasing a back to back DJ set by DJ UX & Soul Case, recorded in the winter club Sektor 909 on the party with Gerd Janson. Enjoy!